27 dresses

Ja så vart de bio igen, de blev två dagar på raken. Dock vart den här bioen en stor besvikelse.
27 dresses som ser ut som en rolig film som ska lätta upp sinnesstämmningen när man  känner sig låg.
Men det enda filmen lyckades ådstakomma var ett stort antal gäspningar, och kryp i benen av rastlöshet.
Filmen var minst sagt tråkig och långdragen. Att det är samme ressigör som till filmen "Djävulen bär prada" kändes svårt att tro. Den filmen som är fartfylld, med vassa kommentarer, heta skådespelare och en intressant handling är "27 dresses" motsats, nej ingen film jag skulle rekommendera för er som är tveksamma.


AngelIkväll blev det en bio med mamma, Angel med Helena Bergström, ressigerad av Colin Nutley. En härlig film med underbara skådespelare. En härlig blandning av livets allvar blandat med råa skämt, härliga minspel och en oändlig positivitet från Rolf Lassgårds rollfigur. , Rick.
Filmen bärs, enligt mig, upps av skådespelarnas fantastiska trovärdighet och skicklighet. Utan dom skulle handlingen inte alls vara lika intressant. Slutet blir lite abrubt och hastigt, hade gärna sett en fortsättning trots att budskapet att man inte kan leka med livet och döden kom fram.

Det var som vanligt mysigt att gå på bio med mamma och innan blev de ett besök på törners för lite fika/middag.
Förövrigt mår jag bra trots att känslorna är i ett enda stot virrvarr.

Det är konstigt hur man kan reagera oväntat i vissa situationer. Någon som man tror sig känna kanske ytligt kan man visa bry sig mer om än man någonsin trodde. Min kropp är fylld av oro, och hela mitt hjärta slår just nu för att du ska få slappna av, andas och glömma allt för några minuter. Att du ska hitta styrka som inte finns och förstå att det finns så många som bryr sig om dig. Kom hem...................................

Hyllning till tvättsvampen!
I dag vill jag hylla tvättsvampen. Gud vilken underbar lite sak som tar bort döda hudceller från kroppen och gör så man känner sig ren och fräsch!
Mer av de tack!

En till kväll på sjukhuset nu, och i morgon är det en dag, men sen! Sen är mitt rejs över, blir de en heldag med poker, tv:n och sen på kvällen en film med mamma kanske.

Skickar mina tankar till Lotta i dag!

Dagsverket

Skulle ha slutat jobbet halv fyra men fick minsan sluta redan halv tre, helt underbart!!
Nu ligger jag hemma i sängenoch lirar lite poker och tänkte skriva en blogg om mitt dagsverk. Vi har ett stort rum fullt med rentvättade kläder på sjukhuset, de är paketerade i påsar, tyvärr har aldrig någon tid att ta upp kläderna så allt ligger bara i en enda stor röra av plastpåsar på fel plats och oftast hittar man aldrig det man ska ha.
Ska man ha en kalsong får man en trose, ska man ha en trose får man en kalsong. Ska man ha ett linne får man en t-shirt, ska man ha en t-shirt får man ett linne. Man kan verkligen bli galen.

Jag slog ett slag i saken i dag i alla fall. Vi har ju som jag tidigare har nämt kräk sjukan och får inte ta in nya patienter. Så jag ställde mig och packade upp alla påsar och jag skämtar fan inte när jag säger att jag har vikt 3000 kalsonger och troser, 200 tröjor och 300 långkalsonger, sen va de t-shirtar, handdukar, påslakan och gud vet allt i klädväg. Men fint blev de i alla fall och jag är mäkta stolt!!! =)

image229


HAHAHA

Haha surrfade runt och kollade in en tjejes blogg som lämnat kommentar i min blogg www.metrobloggen,se/empem
Haha så jävla rolig bildHaha ja va fan ska man säga?
Tycker peronligen att tanken är ganska söt, köra runt med sina två hundar. För dte är ju faktiskt så för vissa att hundarna är som deras barn. Men samtidigt kan de kännas som de går lite till överdrift om man ska börja köra runt på alla sina djur i vagn, blir ju fruktansvärt klumpigt och är det faktiskt inte nyttigare om hundarna får gå och motioneras istället????

Rent husKollade in rent hus i dag på förmiddagen när jag kom till jobbet. Fan de e helt sjukt hur en del människor lever.
Jag kan tycka att jag har stökigt och de e fan inte ens en fis i rymden om man jämnför med hur dom har det!!!
Jag undrar vad som får dom här människorna att ställa upp i det här tv programmet. Fan man skämmer ju ut sig själv inför hela svenska folket.
För att man ska kunna leva i en sån där miljö känns det som man måste ha ett allvarligt psykiskt problem och har man det inte så kommer man ju garanterat få det av att leva så där.
Fan blir riktigt illamående när jag ser hur dom rensar sängarna som de både växer de ena och det andra i. Usch, de får mig att vilja byta sänglakan varannan dag för resten av mitt liv. ne usch...de går bort

På jobbet är det lugna gatan i dag också, jag trivsriktigt bra här! Hemtjänsten är bra men fan, här e de lite mer fart på personalen, alltid massa unga, i dag är vi 5 st unga tjejer i ungefär samma ålder, samtalsämnena är härliga och skämten kan vara bitska men roliga. Påskhelgen är snart över och det har gått snabbare än vad jag trodde att de skulle göra, fast jag har ju fortfarande mycket kvar, jobbar ända tills den 27 juh! =)


HELGEN

Ja då va helgen snart över, eller nu är det ju helg ända tills på tisdag men lördag kväll nu och söndag i morgon och sen va ju helgen nästan över. Den har varit riktigt bra


I går, fredag hade vi middag hemma hos mig, jag Vasso och Linn. Jag bjöd på lax, klyftpotatis och en härlig sallad. Det vart sjukt gott. Bland de godaste jag någonsin ätit. Mums! Vi lagade maten tillsammans och vi var minsan proffs kockar.

         

Och eftersom måndag är början på mitt nya liv så passade vi på att svulla riktigt ordentligt, vi köpte chips och godis, dock de blev de mesta kvar tills i dag. Godiset sparade jag till mamma och pappa men de som va kvar av chipsen åkte i soporna i dag när jag kom hem efter jobbet.Så var det ännu en kväll på jobbet och jobbade med mina favoriter, va en härlig kväll, på grund av att vi har kräksjukan så har vi stop på intag vilket gör att det blir väldigt lugnt. Vi hade tdigare bestämt oss för attha lte knytkalas, så vi hade alla med oss lite olika maträtter, jag stod för tunnbröd och påskmust. Vart riktigt gott, resten av kvällen flöt på lugnt och harmoniskt.

    

Efter jobbet åkte jag och umgicks lite med Vasso men kvällen blev tidigt, hade en hel att städa och tvätta. Och nu ligger jag hemma i sängen och spelar lite poker, í morgon jobbar jag kväll på sjukhuset igen.
Dagarna flyter på fort, vilket e skönt, när min jobb period är över ska de börja pluggas igen.
Då står det Geografi på schemat! =)


Fan

Mitt pokrande går uppåt, men det är så små pengar så de kommer inte ens i närheten av att väga upp minskningen på mitt sparkonto, de som en gång var 12000 har nu sjunkit till endast 5500, suck...shit blir nervös.
Men efter påsk blir de skärpning. Och inte bara på de ekonomiska planet, så nu har jag ju sagt det till hela världen så nu måste jag ju faktiskt stå för det. Måste lägga av med snabbmaten och chipsen, börja motionera mer och spendera mindre pengar, borde lägga upp ett träningsschema som ska vara strängt förbjudet av frångå.

Sov hos Linn i natt, gud jag tror aldrig jag har sovit så skönt i hela mitt liv, att ha en god vän vid sin sida lugnar alltid själen oavsett vad. Om det var hennes oförskämt härliga säng som gjorde nattens sömn så god eller om det var henne pillande i mitt hår som fyllde kroppen av välbehag vet jag inte. Kombination antagligen men oj vad skönt jag sov.
Vilket gjorde de dessto värre att gå upp, sjukhuset verkade ovanligt oattraktivt så där klockan 5.45 på morgonen, men upp kom jag. Linn kom efter några minuter senare, innlindad i täcket och la sig i soffan där jag satt och åt. Satt och svor över att vi va tvungen att jobba och va överens om att vi skulle kunna betala en miljon för att få sova vidare. 4 minuter senare gick jag med dragkedjan uppdragen och huvan över huvudet i snöblåst till jobbet.

Men nu är ju faktiskt den här dagen avklarad snart, klockan är 12.15 och klockan 14.00 ska jag få gå på massage. Underbart, ikväll blir den utlovade middagen till Linn och Vasso äntligen av och det är lax med klyftpotatis som står på menyn. Och eftersom det är min sista helg i syndens tecken kommer de såklart att bli efterrätt och kanske nå mer på kvällen.

         

Besökare

Fan, bara för att Anders e så nojjig över hur många hans blogg haft varje inlägg börjar jag bli lika. Fan, va väl egentligen skit samma fast de e ju kul att se att det e några som läser de man skriver även fast jag egentligen skriver för mig själv. (ok då, lite för andra också)

Igår krockade jag med bilen, första krocken men de va INTE mitt fel, jag hade företräde och skulle svänga en vänstersväng där höger regel gälllde. Damen i andra bilen kom dock alldeles för fort och hann inte stanna, så pang sa de. Men ingen av oss blev skadade och de va en lite kollision, men tillräcklig för att båda bilarna skulle bli lite sne och vinn. Mina lyktor på vänster sida pajjade och hela framramen förflyttades. lite till höger.
De gick ju bra men de var ju förargligt att de skulle hämda just nu när mamma och pappa ska ha den bilen för att ta släpvagnen till Hogdal. Så tidigt i morse, redan klockan åtta (jag börjar job 13.30) kom pappa och hämtade mig och vi åkte till försäkringsbolaget. Där de inte ens öppnade föräns nio. Så jag fick åka hem till Linnoch fylla i lite papper och nu ligger jag i Linns soffa, spelar lite poker och väntar på att pappa ska komma så blir de verkstaden.

Påsken står vd dörren och idag är dagen då påskäggen ska delas ut. Ja om mans ka genågra, för min del är det bara mamma och pappa som får ett gemensamt. Resterade familj och vänner får istället massa varma tankar.

Nu börjar mina 2 jobbveckor. Ni somjag brukar umgås med lär inte få se mycket av mig, jag kommer jobba varje kväll nu ända tills den 28:onde

Hoppas ni har en bra påsk alla vänner.
Massor med kramar till er

Sexturism i ThailandÅsa Olsson har gjort något som sällan tidigare har gjorts, väldigt ofta så framställs Thailand som att land där unga flickor tvångsprostitueras och blir illa behandlad av rika män som kommer. Många pratar utan att veta fakta, Åsa har gjort en dokumentär, pjäs och fotoutställning där kvinnornas egna ord, åsikter och tankar ställs i centrum.
Ofta tar vi ställning till frågan om kvinnornas val genom att ställa allt svart eller vit. Men det är inte svart eller vit något som jag vet efter att ha varit i Thailand under en längre tid och fått en närabekantskap med några av dem som valt yrket som prostituerad.
Prostitution är aldrig något som man ska försvara, se lätt på eller avdramatisera, men det är stor skillnad på att vara kritisk med ett öppet sinne än att fördöma. Fördöma kvinnorna som jobbar.
Jag har hört många säga, och jag citerar ordagrant, "Jag skulle helldre välja all fattigdom i världen istället för att prostituera mig" Det är lätt för oss västerlänningar att sitta och säga de som med vårat system vet att vi troligen aldrig kommer ställas inför de valet. Inför valet att inte få mat för dagen eller ta en snabbis och ha mat för 4 dagar framåt. Vi kan aldrig föreställa oss vad fattigdom kan göra med oss. Vi kan inte föreställa oss för de flesta aldrig varit i närheten av en sån situation.
När jag kom till Thailand första gången och såg synen som mötte mig på Bangla Road i Phuket så var jag full av fördomar, jag fördömde, äcklades och tyckte att se alla halvnakna tjejor som sprang runt var äckligt och orealistiskt. Lika så beskriver Åsa sin situation, "Jag tror alla har fördomar och det hade definitivt jag också. När jag väl kom dit så nyanserades min bild. Jag lärde känna kvinnorna och sågt att saker inte var så svart eller vfit som jag tidigare hade tänkt. Vi västerlänningar har en tendens att stigmatisera dem, men jag hade gjort exakt samma val om jag varit i deras situation. Tveklöst."

det värmer mitt hjärta att någon gör kvinnornas röst hörd.

Bild och citat kommer från
aftonbladet

My Dream

My dream is to fly
over the rainbow so high
With u

image217


Nyckeldemonstration

Fan när jag åkte in till stan i morse blev jag riktigt glad. Lyssnade som vanligt på Rix morgon zoo och blev informerad om att människorna i Nyköping har böjat göra motstånd till rasterna som finns där.
Motståndarrörelser samlas på Nyköpings torg för att visa att de inte accepterar den ökande rasismen som finns där. Varje lördag har de tillstånd att demonstrera, och just den här lördagen då folksamlingen bestod till större delen av äldre damer och herrar hade den människor som kämpar för sitt fosterland bestämmt sig för att också demonstrera och visa att de minsan inte all knde skrämmas bort av tanter och gubbar med skramlande nyckelknippor. De hade för övrigt, till skillnad från nyckeldemonstranterna inget tillstånd att demonstrera. Polisen var såklart där och försökte driva bort landskämparna men lyckades inte. Nyckeldemonstranterna beskylls för att "som vanligt valde våra fiender att göma sig bakom polisen" (1) av Nationalisterna.
Vilket jag inte håller med om, när nationalisterna försökte bort nyckeldemonstranterna stog de fast kvar och de slutade istället med att det blev nationalisterna som fick vända sig och lämna torget.

Starkt gjort av människorna som ställde upp, alla med en varsin nyckelknippa för att visa sin åsikt på ett fredligt sätt. Mer av sånt vill jag se. Härligt med engagemang och människor som kämpar för varje människas rätt i samhället.

(1) Citatet är hämtat från www.patriot.nu

För övrigt sitter jag hemma hos Anders och lirar poker nu, får se när mamma slutar, då blir de Brunflo som gäller.
Skjussade Sara till jobbet i morse, strålande vacker med ett vårleende på läpparna kom hon gående för att ta bussen till jobbet. Och nej Sara du har inte alls varit jätte sunkig förut, du hade bara jobbat upp dig lite på "finhetsskalan" haha
Åkte och intog Sara och Anders soffa efter de. Som tur var sov jag sedan när Anders kom ingående naken med morgonstånd och hittade mig sovandes i hans soffa :-P Han smög ut och när jag sedan vaknade satt han i soffan med kläderna på =) haha

Blev en lunch på stan med Vasso, trevligt som alltid och va kvällen bjuder på det återstår att se ;-)

Känslor

Inte ofta, faktiskt ovänligt sällan kommer känslan om synen av Pin på sjukhuset tillbaka. Jag har ofta sagt att jag tycker det är konstigt att ag inte har mått dåligt över det som hände. Utan att det faktiskt har gått bra.
När man har sett de jag såg, att hitta en människa somhängt sig själv borde man få meen, men de har jag inte. Jag tänker faktiskt väldigtväldigt sällan på det. Kanske för det stora stödet och den underbara kille som jag fann i Henke. Kanske för vi var två som kunde förstå varandra och hjälpas åt.
Men det finns ju tillfällen då känslan slår ner som en bomb i bröstet. När man känner hur andningen ökar och tårarna envist tränger sig fram.
Jag tittade på Greys Anatomy med mamma i dag. Det var en ung tjej som hade blivit hjärndöd och hennes pappa skulle besluta om han vill ta hennes hjärta, han hade nämligen länge väntat på ett nytt hjärta. När jag såg honom sitta vid hennes sängkant, med tårarna längs kinden och förundrades förtvivlat hur hennes hand kunde vara varm om hon var död. Den scenen fick bomben att slå ner.
Ofta kan man trycka tillbaka tårarna, ta ett djupt andetag eller bita sig hårt i tungan, men då. När bomben kommer slår den ner med en explosivitet och ett överaskande som man inte är förmögen att kontrollera. Tårarna kom och jag tackade Gud än en gång att hon överlevde.

Jag tänkte skriva en blogg om helgens bravader men det får bli nästa gång. Måste rensa tankarna lite först....

Poker

Ja idag har jag och Anders tillägnat eftermiddagen framför daton. Anders är en bra tränare, har inte de mista att klaga på...möjligtvis att han vill spela för höga bord med för mycket all-in ;-) Men antar att de bara e jag som e en fegis. Annars ökar de sakta men säkert på kontot.

image215

Kvällen spenderas i brunflo med mamma och pappa, och ganska tidigt kväll. Har just kommit ut från en mycket behövlig dusch.

Idag fyller Linn 25 år, massor med grattis till henne!!!!!!!!
På lördag blir det fest! Först klockan 19.00 hos henne och sen utgång. Grattis igen finaste Linn!

image216

Matheo

Jag glömde ju berätta om världens sötaste thaikille jag någonsin skådat.
Va och fikade med Becca och Matheo i går på tehust.
Gud vad hn var söt, Becca för er som inte visste var i Thailand ungefär samtidigt jag mig, Mirja och Towa. Hon träffade en kille som hon bodde med där ett tag och domhar nu fått världens finaste barn tillsammans. Så himla söt, och oj så liten. Han var bara 11 dagar gammal, hoppas på att få se mer av både Becca och Matheo. =)

image213

I går blev de massor med poker spelande för mig och Anders, Sara hade nog lite tråkigt men jag e glad att jag fick låna hennes karl lite. De e egentligen ganska lustigt, tänk...jag levde med Sara i 3 år och dte är ettår sedan vi gjorde slut. Ändå så fnkar det hur bra somhelst. Sra är en av mina bästa vänner och jag trivs otroligt bra med henne. Och precis lika bra trivs jag med hennes pojkvän Anders. Umgås gärna med han på egen hand och han är en riktigt riktigt bra kille.
De flesta jag berättar de för höjer på ögonbrynen och undrar hur de kan funka. Jag säger bara med ett leende att de går hur bra som helst. Både jag och Anders skulle kunna ha svårt för varandra. Ett ex är ju alltid ett ex kan man tycka och en ny alltid en ny. Men de funkar verkligen bra! Ni ska veta att ni verkligen är två av dom jag trivs allra allra bästa med!

Jobbar som en tok! Men jag trivs, jag riktigt känner hur pengarna växer lite fr varje dag, tyvärr har jag varit ganska duktig på att spendera dom nu också så från och med i morgon får jag skärpa mig!

Jaghar ju faktiskt köpt en ny telefon i dag för 3800 ;-)

image214